از بسیاری جهات ، بازار فارکس، بازار تبادلات خارجی  یا ارز خارجی هیچ تفاوتی با بازارهای دیگر ندارند و قیمت ها عمدتا توسط قوانین ساده عرضه و تقاضا هدایت می شوند. اگر تقاضا برای یک ارز زیاد باشد، قیمت آن افزایش می یابد اما اگر میزان تقاضا کم شود، از ارزش ارز هم کاسته می شود. این اصل، بسیار قابل درک است به همین دلیل ممکن است این فرضیه را برای خود در نظر بگیرید که تحلیل روند آتی قیمت ها هم امری ساده خواهد بود. اما متاسفانه باید بگوییم که اینطور نیست. 

تا اواسط دهه 1980، اکثر معامله گران با استفاده از روشی به نام تحلیل فاندامنتال، سعی می کردند تا روند حرکت بازار را حدس بزنند، اما امروزه، بسیاری از معامله گران فارکس به جای استفاده از تحلیل فاندامنتال، از تحلیل تکنیکال استفاده می کنند. البته که برخی از آن ها، همچنان از تحلیل فاندامنتال هم استفاده می کنند و یا از آن به عنوان نسخه پشتیبان برای تحلیل تکنیکال خود بهره می برند. بیایید باهم نگاهی جزیی به این دو نوع تحلیل بیندازیم.

تحلیل فاندامنتال

این تحلیل بر اساس تغییرات بوجود آمده در حوضه های سیاسی، اقتصادی و عوامل اجتماعی که می توانند روی روند عرضه و تقاضا اثر گذار باشند پایه گذاری شده است، به عبارتی دیگر، می توان با مطالعه این سه عامل روند حرکت بازار را تحلیل کرد. تحلیل فاندامنتال، به اتفاقات سیاسی و اقتصادی مانند تورم،نرخ بهره ، اشکال معاملاتی و همچنین مسائل اجتماعی مانند نرخ بیکاری توجه ویژه ای دارد. 

در این تحلیل از داده های قبلی جهت تشخیص روند آتی بازار استفاده می شود. برای مثال، افزایش و کاهش نرخ بهره روی ارزش ارز تأثیر گذار است ، در این میان تحلیل گران فارکس با استفاده از اطلاعات بدست آمده از میزان اثر این عامل برای تحلیل اتفاقات آتی بازار به هنگام افزایش یا کاهش نرخ بهره استفاده می کنند. 

بزرگترین مشکل تحلیل فاندامنتال، تجزیه و تحلیل حجم عظیمی از داده ها و تصمیم گیری درباره مهم یا غیر مهم بودن آنهاست. واقعیت امر این است که با توجه به پیشرفت و تغییرات سریعی که در زمینه انجام معاملات اتفاق افتاده است، نمی توان انتظار داشت که تمام وقایع تأثیر گذار گذشته، همان میزان اثر را روی بازار معاملات امروزی بگذارند. 

باید گفت که یکی از نکات تأثیر گذار روی روند حرکت بازار، از گذشته تا امروز، آنالیز تعادل حقوق پرداختی یک کشور است، زیرا تعادل پرداختی یک کشور بازتابی از جریان ارز در داخل و خارج آن کشور است که می تواند نشان دهنده سرعت ورود ارز به کشور و خروج از آن باشد. چگونگی تأثیر قیمت ها بر بازار معاملات، از جمله موضوعاتی است که همیشه مورد توجه تحلیلگران فاندامنتال قرار گرفته است. 

تحلیل تکنیکال

به عقیده تحلیلگران تکنیکال، بازار تحت تأثیر فاکتورهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است و معامله گران فارکس برای تجزیه و تحلیل شرایط، نیازی به مطالعه و درک این تأثیرات نخواهند داشت چون این عوامل در هر ترکیب انتخابی ،از گذشته تا به امروز تأثیرگذار بوده و خواهند بود. به عقیده آنها، مهم ترین ابزار مورد نیاز برای تحلیل تکنیکال، استفاده از نمودار یا دسته ای از نمودارهای دقیق است که می توانند شرایط بازار را در بازه های زمانی گوناگون نشان دهند. مطالعه چنین نمودارهایی، اطلاعاتی درباره ترند و الگوهای مشخصی از حرکت قیمت ها را در اختیار کاربران قرار می دهند، به گونه ای که تحلیل گران می توانند با استفاده از این دیتاها نمودار فعلی خود را براساس اطلاعات قبل پایه ریزی کنند و جهت حرکت ارز مورد نظر خود را تحلیل کنند. 

ابزارهای نموداری گوناگونی برای تجزیه و تحلیل شرایط بازار وجود دارند اما بحث این است که کدام یک از آنها ارزشمند تر و کدام یک کم اهمیت تر هستند. کدام تحلیل بهتر است؟ فاندامنتال یا تکنیکال؟

اگرچه امروزه اکثر معامله گران تازه کار فارکس، از تحلیل تکنیکال استفاده می کنند اما، عموماً ،تصمیم گیری در مورد نوع روشی که می خواهید از آن استفاده کنید ، کار آسانی نیست. به اعتقاد بسیاری از معامله گران فارکس،به دلیل وقت گیر بودن یادگیری مهارت های تحلیل فاندامنتال و تحلیل نمودارهای شیبدار مربوط به آن، به کارگیری تحلیل تکنیکال  برتری دارد. به همین دلیل اکثر معامله گران فارکس از تحلیل تکنیکال استفاده می کنند. 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *